"Chrust "drobiowy

"Chrust "drobiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    70 dag
  • czosnek mielony

    1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżeczka
  • pieprz prymat do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, osuszyć, następnie pokroić w paski ukośne tak jak na chrust czyli faworki. Przeciąć na środku ok 2 cm wzdłuż i przełożyć koniec przez przecięcie. Następnie oprószyć przyprawą do kurczaka, czosnkiem mielonym, solą ziołową oraz pieprzem. Odstawić do lodówki na 3 godz. Rozgrzać olej na patelni, włożyć chrust i smażyć z obu stron. Podawać np z ziemniakami, ryżem czy też kaszą gryczaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

15.08.2016 10:26
Pomysłowe mięsko.

Dariusz8

10.04.2014 13:10
smaczne :)

Kolorowa

01.06.2013 15:06
Bardzo ładne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat