Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Chrust "drobiowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 70 dag
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
pieprz prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: "Chrust "drobiowy

Filety z kurczaka umyć, osuszyć, następnie pokroić w paski ukośne tak jak na chrust czyli faworki. Przeciąć na środku ok 2 cm wzdłuż i przełożyć koniec przez przecięcie. Następnie oprószyć przyprawą do kurczaka, czosnkiem mielonym, solą ziołową oraz pieprzem. Odstawić do lodówki na 3 godz. Rozgrzać olej na patelni, włożyć chrust i smażyć z obu stron. Podawać np z ziemniakami, ryżem czy też kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 15.08.2016 10:26
Pomysłowe mięsko.
Dariusz8 10.04.2014 13:10
smaczne :)
Kolorowa 01.06.2013 15:06
Bardzo ładne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak