Chrupiące ziemniaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    80 dag
  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Ziemniaczki mogą być dodatkiem do mięs lub można podać ze śmietaną, kefirem, jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.08.2011 17:00
Pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat