Chrupiące ziemniaczki

Chrupiące ziemniaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    80 dag
  • sól

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chrupiące ziemniaczki

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Ziemniaczki mogą być dodatkiem do mięs lub można podać ze śmietaną, kefirem, jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ela15 21.08.2011 17:00
Pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat