Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące Skrzydełka
* 3 łyżeczki chili w proszku
* 1 jajo
* 1 opakowanie Chrupiący kurczak
* 3 ząbki czosnku
* 1 łyżeczka soli
* 1/5 szklanki oleju
Skrzydełka myjemy,odcinamy lotki bo nie będą nam potrzebne a następnie je kroimy na pół.
Do garnka wrzucamy skrzydełka zalewamy zimną wodą i dodajemy trzy obrane ząbki czosnku,łyżeczkę soli i gotujemy na wolnym ogniu około 35 minut. Potem wykładamy je do wystygnięcia. W jednym naczyniu rozkłócamy jajo a do drugiego wsypujemy naszą panierkę i dodajemy do niej 3 łyżeczki chili (mieszamy)Na głębszej patelni lub w woku rozgrzewamy olej.Jak już jest dostatecznie gorący to wtedy szybko panierujemy nasze kawałki kurczaka tj. najpierw w jaju a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.Przekładamy na ręcznik papierowy żeby nam tłuszcz spłynoł i gotowe.
Podajemy np. z frytkami i ulubioną surówką :-)