Chłodnik z melona gallo z marynowanym imbirem i szynką parmeńską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • melon (miąż)

    2 szt
  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • szynka parmeńska

    4 plastry
  • melon miodowy

    8 wydrążonych kulek
  • imbir

    4 marynowany
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Melona gallo zmiksować z sokiem z cytryny, marynowanym imbirem oraz szczyptą soli i pieprzu, a następnie schłodzić w lodówce. W miseczkach ułożyć zimne kulki z melona miodowego oraz pokrojoną w paseczki szynkę parmeńską. Całość zalać zimnym chłodnikiem, udekorować listkami świeżej mięty i skropić oliwą z oliwek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 14.07.2011 07:20
dobre
monika154 15.06.2011 08:17
orginlany
marcia71 14.03.2011 12:28
ciekawe i egzotyczne
kotlet 12.03.2011 18:25
pyszności
szalonamariolka 25.02.2011 23:12
ciekawa propozycja
AgaS10 01.02.2011 13:59
nie wiem czy bym spróbowała:)
szajba2 21.12.2010 13:56
chłodników nie jadam
Magda60 14.12.2010 23:45
swietny
Jaheira11 26.10.2010 19:06
super przepis!
Magdalena80 26.10.2010 19:02
brzmi egzotycznie..mmmm...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat