Chłodnik pomidorowo - paprykowy

Chłodnik pomidorowo - paprykowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone papryki

    2
  • pomidory

    1,5 kg
  • ogórek

    1
  • ząbek czosnku

  • cukier i sól

  • bazylia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chłodnik pomidorowo - paprykowy

Zbliża się okres letni , w którym bardzo częstym daniem w moim jadłospisie są chłodniki więc nie zdziwcie się , że w mojej księdze przepisów jest bardzo dużo przepisów na chłodniki
A oto przepis :
Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę, pokroić na kawałki. Paprykę pokroić w kostkę. Również w kostkę pokroić obranego ogórka. Obrać czosnek i zmiażdżyć. Warzywa
zmiksować. Przyprawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat