Chlebek w jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    4 kromki
  • jajka

    2
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbić i roztrzepać. Dodać przyprawy do smaku. Olej rozgrzać na patelni. Każdą kromkę obtoczyć w jajku i kłaść na rozgrzaną patelnię. Kiedy jajko się setnie, obrócić na drugą stronę. Chlebek w jajku bardzo dobrze smakuje z dodatkiem ostrego ketchupu. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olaa 07.08.2011 20:54
lubię
novita23 07.08.2011 20:43
lubię
Ania67 10.01.2011 17:41
Bardzo lubię:)
gacopierz23 14.12.2010 12:34
Jak on się ładnie do mnie uśmiecha :)
eduszo 26.11.2010 09:28
Oj tak pamiętam to,często jadłem na sniadanie,pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat