Chleb czosnkowy z serem

Chleb czosnkowy z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • majonez

    1 łyżka
  • ketchup

    1 łyżka
  • ser gouda

    100 g
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki przełożyć masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Dokładnie utrzeć wszystkie składniki aby powstała jednolita masa. Chleb ponacinać na 3/4 głębokości po skosie, tak aby powstała kratka. W nacięcia nakładać masło czosnkowe oraz pokrojony w kawałki żółty ser. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Wstawić chleb i zapiekać do rozpuszczenia sera- u mnie ok 12 minut. Podałam z sosem z wymieszanego majonezu i ketchupu. Wierzch posypałam świeżym, drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

martula799

05.09.2014 22:12
genialna i szybka przekąska :)

KasiaK90

04.12.2013 18:26
mniam:) pyszniutki taki chlebuś;)

margaret

04.12.2013 14:34
ciekawa odmiana chlebka:)

Marta11

04.12.2013 13:07
pyszniutki chlebek

Olga_SK

04.12.2013 12:07
Idealna przekąska do piwa przy meczu :P

Ania321

03.12.2013 22:41
ciekawy przepis :)

migotka28

03.12.2013 22:36
też tak robię ale z samymi serami muszę spróbować z aromatem czosnkowym

Jadwiga/Jaga85

03.12.2013 22:25
Pomysł super!!

norweska20

03.12.2013 22:23
super wykonanie

Mati13

03.12.2013 22:23
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat