Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb czosnkowy z serem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 1 szt
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku 1 szczypta
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
ser gouda 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb czosnkowy z serem

Do miseczki przełożyć masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Dokładnie utrzeć wszystkie składniki aby powstała jednolita masa. Chleb ponacinać na 3/4 głębokości po skosie, tak aby powstała kratka. W nacięcia nakładać masło czosnkowe oraz pokrojony w kawałki żółty ser. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Wstawić chleb i zapiekać do rozpuszczenia sera- u mnie ok 12 minut. Podałam z sosem z wymieszanego majonezu i ketchupu. Wierzch posypałam świeżym, drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martula799 05.09.2014 22:12
genialna i szybka przekąska :)
KasiaK90 04.12.2013 18:26
mniam:) pyszniutki taki chlebuś;)
margaret 04.12.2013 14:34
ciekawa odmiana chlebka:)
Marta11 04.12.2013 13:07
pyszniutki chlebek
Olga_SK 04.12.2013 12:07
Idealna przekąska do piwa przy meczu :P
Ania321 03.12.2013 22:41
ciekawy przepis :)
migotka28 03.12.2013 22:36
też tak robię ale z samymi serami muszę spróbować z aromatem czosnkowym
Jadwiga/Jaga85 03.12.2013 22:25
Pomysł super!!
norweska20 03.12.2013 22:23
super wykonanie
Mati13 03.12.2013 22:23
świetny pomysł
Stenka 03.12.2013 21:52
pyszny taki chlebuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak