chleb bananowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 sztuki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • banan

    3 sztuki
  • orzechy

    1/2 posiekane
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 lyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do 175 stopni. W dużej misce rozetrzeć banany. Dodać jaja i roztrzepać, aż zaczną się pienić. Do oddzielnej miski przesiać suche składniki. Zmieszać ze spienioną masą bananową i dodać orzechy. Lekko natłuścić formę chlebową o wymiarach 10x20cm. Wlać rzadkie ciasto i piec przez 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 14.08.2011 16:14
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat