CHLEB BANANOWY

CHLEB BANANOWY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ryżowa

    1 szkl
  • jajko

    4 szt
  • ryż

    0,5 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • mąka ziemniaczana

    0,5 szkl
  • olej

    0,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • banan

    1,5 rozgnieciony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i ryżem. Do rozgniecionych bananów dodajemy jaja, cukier, olej i sok. Wszystko miksujemy stopniowo, aż ciasto będzie gładkie. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180-200*C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

08.04.2011 23:05
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat