Chipsy paprykowe DIETETYCZNE!

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy na cienkie talarki. Z jednej strony posypujemy solą a z drugiej papryczką. Wrzucamy to na blachę ( bez tłuszczu!!) i wrzucany do pieca. Chipsy powinny leżeć na lasze pojedynczo żeby się nie sklejały. Piec powinien być mocno nagrzany ale kiedy blacha znajdzie się w środku trzeba zmniejszyć maksymalnie płomień.
Co chwilę sprawdzamy jak się mają chipsy. Kiedy trochę podeschną można je obrucić na drugą stronę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malami199216 04.03.2015 12:06
szkoda ze zdjecia nie ma
marta0906 01.08.2011 22:03
bardzo fajny przepisbardzo fajny przepis
stokrotka 17.03.2011 16:33
mniam....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat