Chipsy groszkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka groszkowa

    0,5 szkl
  • mąka pszenna

    0,5 szkl
  • curry

    1 łyżeczka
  • papryka ostra

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suche składniki dobrze wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej wody tak, by powstało miękkie ciasto. Zagniatać je przez 5 minut; w międzyczasie podgrzać oliwę. Ciasto rozwałkować i pociąć na wąskie paski. Smażyć około 1 minuty na złotobrązowy kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat