Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie wegetariańskie danie

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

makaron ryżowy 200 g
tofu 250 g
groszek konserwowy 250 g
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
grzyby shiitake 100 g
kiełki soi 200 g
bulion 150 ml
sól do smaku

Marynata

sos sojowy 3 łyżki
tabasco 2 łyżeczki
ketchup 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie wegetariańskie danie

Wymieszałem składniki marynaty. Tofu pokroiłem na duże kawałki, włożyłem do marynaty na 30 minut.

Makaron zalałem wrzątkiem, moczyłem 30 minut.

Pokroiłem dymkę na kawałki, paprykę w paski. Groszek osączyłem z zalewy. Grzyby umyłem, zalałem na 20 minut ciepła wodą, odcedziłem. Kostki tofu wyjąłem z marynaty, podsmażyłem na gorącym oleju. Dodałem dymkę, paprykę i grzyby. Podsmażyłem, wlałem bulion, gotowałem 2 minuty. Dodałem groszek, makaron i kiełki. Doprawiłem solą. Smażyłem jeszcze 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak