Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chinese rice cookies

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miękkie masło 125 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier 0,4 szklanki
cukier waniliowy 1 szczypta
wiórki kokosowe 2 łyżki
polewa czekoladowa 100 ml
kleik ryżowy 10 bezsmakowy
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Chinese rice cookies

Wszystkie składniki mieszamy razem.
Wyrabiamy.

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę.

Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru
( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.08.2013 15:33
bardzo ciekawe
Fiffi 25.04.2013 22:39
ale pyszności
annagebalska 10.01.2013 13:09
pycha
Kate131 10.01.2013 11:11
pycha
KasiaK90 19.10.2012 17:14
smakowite
niedozywiona 12.08.2012 20:44
fajne, ładne :)
tessinka 12.08.2012 15:52
Ale smakowicie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak