Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
miękkie masło
125 g -
proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki -
cukier
0,4 szklanki -
cukier waniliowy
1 szczypta -
wiórki kokosowe
2 łyżki -
polewa czekoladowa
100 ml -
kleik ryżowy
10 bezsmakowy -
jajko
2 małe
Przepis i sposób przygotowania Chinese rice cookies
Wyrabiamy.
Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).
W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę.
Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru
( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).
Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.
Komentarze (7)