Chinese rice cookies

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miękkie masło

    125 g
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • cukier

    0,4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 szczypta
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • polewa czekoladowa

    100 ml
  • kleik ryżowy

    10 bezsmakowy
  • jajka

    2 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszamy razem.
Wyrabiamy.

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę.

Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru
( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 29.08.2013 15:33
bardzo ciekawe
Fiffi 25.04.2013 22:39
ale pyszności
annagebalska 10.01.2013 13:09
pycha
Kate131 10.01.2013 11:11
pycha
KasiaK90 19.10.2012 17:14
smakowite
niedozywiona 12.08.2012 20:44
fajne, ładne :)
tessinka 12.08.2012 15:52
Ale smakowicie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat