Chili con carne z sałatką avocado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    60 dag
  • cebula

    1
  • czosnek ząbki

    2
  • papryczka chili

    2
  • papryka czerwona

    1
  • pomidor

    1 duży
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • fasola czerwona z puszki

    1
  • kukurydza w puszce

    1/2
  • oliwa

  • bulion

    150 ml
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • avocado

    1
  • pomidorki koktajlowe

    5
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso smażymy na rozgrzanej oliwie na złoto. Dodajemy posiekany czosnek i cebulę, smażymy. Papryki myjemy, wydrążamy i kroimy w kostkę, chili drobno siekamy. Dodajemy do mięsa. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Miąższ kroimy w kostkę. Odsączamy fasolę i kukurydzę. Do mięsa dodajemy pomidory, przecier, bulion. Doprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu ok 20 min. Pod koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. Ponownie doprawiamy, danie powinno być ostre. Obieramy avocado, wyciągamy pestkę i kroimy w kostkę. Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki. Mieszamy razem, polewamy łyżką oliwy i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ania84
Chili con carne podajemy z tortillą lub ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 11.01.2017 09:45
świetne danie
brioszka 23.04.2014 15:44
uwielbiam takie połączenia! :)
kasiaw 23.04.2014 15:22
bardzo smakowita sałatka
Cranberry 23.04.2014 15:11
Wygląda smacznie :)
Lis 23.04.2014 14:44
Pyszny przepis - muszę go koniecznie wypróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat