Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cheeseburger

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
pieprz 1 łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
ogórki konserwowe 2 szt
pomidor 1 szt
sałata 3 liście
majonez 2 łyżki
ketchup łagodny 2 łyżki
ser żółty 2 plastry
bułka do hamburgerów 4 zt

Przepis i sposób przygotowania na: cheeseburger

Kroki postępowania

1
Mięso mielone doprawiamy przyprawami i odstawiamy na 1 godzinę. Następnie formujemy kotleciki wielkości bułki.
Krok 1 - cheeseburger foto
2
Rozgrzewamy na patelni olej. Smażymy kotlety z obu stron na dużym ogniu. Następnie smażymy na małym ogniu około 5 minut.
Krok 2 - cheeseburger foto
3
Bułki podgrzewamy w piekarniku aż będą chrupiące. Do bułki dajemy: sałatę, ser żółty, kotlety mielone, plastry ogórka i pomidora. Całość polewamy majonezem i ketchupem. Przykrywamy drugą połówką bułki.
Krok 3 - cheeseburger foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.09.2016 23:30
Przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak