Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cheese hot dog w cieście francuskim

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówka 4 sztuki
ciasto francuskie 275 g
ketchup 8 łyżek
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Cheese hot dog w cieście francuskim

Ciasto francuskie dzielimy na trzy równe części. Na każdą kładziemy po przekątnej parówkę i plaster sera żółtego. Polewamy ketchupem i owijamy parówkę ciastem francuskim. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 przez około 30 minut, do wyraźnego zarumienienia.

Prosta, szybka przekąska. Doskonała zarówno na ciepło jak i zimno. Można nią przywitać gości, zabrać do pracy bądź potraktować jako syty posiłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 17.11.2013 11:16
lubię to na szybko
Marta11 16.11.2013 17:31
pyszne parowki
eMMe 16.11.2013 16:56
Dla mnie super
EwelinkA_93 16.11.2013 16:24
rewelacja :-)
jasiek 16.11.2013 16:13
też robię podobnie, dzieci to uwielbiają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak