Chamburger z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    6 sztuk dużych
  • cukinia

    1 średnia
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • liście sałaty

  • ogórek

    2 sztuki
  • pomidor

    3 sztuki
  • kapusta biała

    1/4 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chamburger z cukinią foto
Robimy surówkę: Kapustę szatkujemy, 2 pomidory i 1 ogórek kroimy w kostkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Krok 2 - Chamburger z cukinią foto
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, mąkę oraz do smaku pieprz, sól i przyprawę do wieprzowiny. Wszystko mieszamy. Następnie z mięsa formujemy płaskie kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cukinie obieramy i kroimy w plastry. Następnie smażymy. Cukinię możemy smażyć razem z kotletami. W czasie smażenia klopsów i cukinii podgrzewamy bułki w piekarniku.
Krok 3 - Chamburger z cukinią foto
Gorące bułki przekrawamy i w środek wkładamy po 2 liście sałaty. Następnie między sałatę wkładamy 2 plastry cukinii, a między cukinię kotleta. Na wierzch nakładamy surówkę i całość polewamy ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 08.02.2014 09:37
Domowy najlepszy :)
pajbek 07.10.2013 15:38
Fajne żarełko :-)
Ania67 15.04.2013 10:20
Super sprawa taki domowy hamburger
Alex_M 13.02.2013 10:20
pysznosci!!
Pietruszka 10.12.2012 11:29
wygląda smacznie
Emiliozo 30.11.2012 19:04
ale pyszny hamburger
RenataZ-et 20.09.2012 17:53
Ciekawy przepis
sylwia / sytofala 18.08.2012 21:59
świetny pomysł
owca441 18.08.2012 20:28
świetny
fijolek91 18.08.2012 19:43
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat