Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cevapi

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso cielęce z łopatki 250 gram
mięso wołowe z udźca 250 gram
sól 1 łyżeczka
cebula biała

Przepis i sposób przygotowania na: Cevapi

Mięso wrzucamy do rozdrabniacza i siekamy. Dodajemy do mięsa soli, mieszamy ręką i odstawiamy do lodowki na 24h. Wyciagamy, mieszamy i mieso lezakuje jeszcze 12h. Wyciagamy formujemy waleczki i smazymy. Podawac z pasta paprykowo-pomidorowa i cebula pocieta w piorka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 01.03.2014 11:47
podoba mi się ten przepis :)
Ada-Gaba 21.02.2014 14:46
ciekawy przepis
Pani Domu 23.01.2014 13:39
bardzo fajna kolacja
cooleczka 17.11.2013 22:38
ja pierwsze słyszę taką nazwę. a przepis brzmi smacznie :)
Mati13 10.10.2013 18:33
bardzo dobre
6zer
6zer 26.09.2013 20:26
smaczne, tylko szkoda ze mało przypraw
erym 26.09.2013 19:04
no wlasnie nie trzeba niczym doprawiac, ani "sklejac". sprobujcie a sie przekonacie.
elficzna 26.09.2013 18:41
Bardzo fajne :) jadłam to już i było pyszne!
Pomocnik 26.09.2013 16:36
Ciekawy przepis :)
sasanka 26.09.2013 16:28
a nie polecacie jeszcze jakiś przypraw? sama sól w pełni wystarczy?
adelajda 26.09.2013 16:21
wygląda mega apetycznie :)
cukiereczek 26.09.2013 16:16
bardzo ciekawe
Kuchenka 26.09.2013 16:13
czy to się nie rozpadnie, podczas smażenie, w końcu mięso jest tylko rozdrobnione???
Habibi 26.09.2013 15:36
Ja to znam pod nazwą cevapcici ;) Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak