Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa pieczeń

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa 1 sztuka
cebula 3 sztuki
przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa pieczeń

Mięso pokroić w plastry. Posolić, doprawić pieprzem i papryką.
Cebulę pokroić w paski, podsmażyć na tłuszczu.
Następnie dodać mięso.
Całość jeszcze raz doprawić przyprawą uniwersalną, następnie podlać wodą ( mięso się nie przypali, a woda będzie odparowywać).
Całość przykryć. Smażyć ok godzinę.
Gdy woda odparuję zwracać uwagę by się nie przypaliło.
Podawać do obiadu lib. na kanapce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 11.01.2015 16:05
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak