Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula zapiekana z farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
mięso miel wołowo - wieprzowe 20 dag
starty ser żólty 2 łyżki
sól
olej do smażenia
natka pietruszki 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula zapiekana z farszem

Cebulę obrać, odciąć 1/4 wysokości i włożyć do gotującej się wody. Gotować ok. 10 minut, ostudzić. Z każdej cebuli usunąć środek i pokroić w drobną kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać mięso oraz cebulę. Smażyć razem około 15 min. Pod koniec smażenia dodać natkę pietruszki. Przygotowanym farszem napełniać cebule. Cebule ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok. 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. 5 minut przed końcem zapiekania posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.12.2013 10:05
fajny pomysł
caralajna 27.06.2013 08:08
pyszna cebula, muszę kiedyś zrobić
dorotka0000025 01.04.2013 19:38
super wyglada
aisza1 25.01.2013 10:42
mniam
Wafelek2601 25.01.2013 09:49
Fajne są takie zapiekane cebulki
olkaaa 25.01.2013 08:13
rewelacyjny smak
meg1984 24.01.2013 21:00
smaczne danie :)
Milena87 24.01.2013 20:54
takiej cebuli jeszcze nie widziałam i nie jadałam, interesujący pomysł:)
Alex_M 24.01.2013 18:43
super
kasienka23 24.01.2013 17:47
fajne
Gracer 24.01.2013 17:41
fajny pomysł
SylwiaMagdaSabin 24.01.2013 17:11
pomysłowe
Konczi 24.01.2013 17:06
pysznie wyglądają
Krzysztof15 24.01.2013 17:02
pycha
ONY_za_kare 24.01.2013 16:37
świetny pomysł! musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak