Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula z rusztu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 4
cebula biała 2
oliwa 1łyżka
posiekany rozmaryn 1łyżeczka
olej 3łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: cebula z rusztu

Włączyć piekarnik na 180 stopni C. Cebule obrać,poprzekrawać na połówki,skropić winem oraz oliwą,oprószyć solą,pieprzem i posiekanym rozmarynem.Przykryć folią i piec 30min.Potem ułożyć na rozgrzanym,posmarowanym olejem grillu,piec jeszcze po 5min z każdej strony.Podawać z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 17.05.2012 11:12
to może być smaczne
Ewelina47 07.12.2011 15:35
o mój mąż lubi cebulkę, więc tą na pewno też
Allice 22.09.2010 17:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak