Canneloni z farszem szpinakowym zapiekany w sosie pomidorowym z żółtym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • canneloni

    10 rurek
  • szpinak świeży

    2 szt
  • parmezan starty

    200 g
  • sos pomidorowy

    150 ml
  • ser gouda

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak ugotować , pokroić najdrobniej jak się da i wymieszać z parmezanem (startym) .Rurki canneloni sparzyć
na około 3 minuty w gorącej wodzie (farsz lepiej wchodzi) . Następnie wkładamy farsz . Mój sposób to układanie rurek w foremce obok siebie . Polać sosem pomidorowym , następnie przykryć serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut . Gotowe .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewka1978 25.05.2012 17:56
pycha
Aneta41 21.05.2012 11:15
mmm palce lizać
RenataZ-et 16.05.2012 09:04
moje smaki-super!
elzbietar64 06.05.2012 21:06
boskie
Kamila/kami007 02.05.2012 11:07
mniam
matriasik 02.05.2012 01:17
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat