Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem mielonym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 1 opakowanie
mięso mielone 1/2 kg
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
kukurydza w puszce 1/2 puszki
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
oliwa
ser żółty do posypania
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ser pleśniowy niebieski 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić.Dodać mięso mielone i podsmażyć przez kilka minut. Następnie podlać wodą, dodać pomidory z puszki, paprykę pokrojoną w paski i dusić całość kilka minut.
Krok 1 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
2
Dodać ser pleśniowy i dusić na wolnym ogniu, aż się roztopi.
Krok 2 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
3
Przyprawić do smaku chilli, pieprzem i solą.
Krok 3 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
4
Dodać odsączoną kukurydzę z puszki.
Krok 4 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
5
Rurki cannelloni nadziewać farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
6
Na wierzch wylać resztę farszu. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut. Następnie wyjąć, posypać startym żółtym serem, wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze około 10 minut.
Smacznego :)
Krok 6 - Cannelloni z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 28.03.2015 19:51
świetne i apetyczne konkrety
Michał2 28.03.2015 17:40
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak