cannelloni z mięsem i pieczarkami

cannelloni z mięsem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • canneloni

    1 opakowanie
  • mięso mielone

    60 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 mała puszka
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    4 łyżki
  • parmezan starty

    5 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oregano

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania cannelloni z mięsem i pieczarkami

Cannelloni podgotować, osączyć, ostudzić. Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę zrumienić na 1-2 łyżkach oleju, dodać pieczarki, poddusić. Dodać mięso, chwilę podsmażyć, przyprawić, wypełnić nim rurki cannelloni. Naczynie żaroodporne natłuścić olejem, ułożyć cannelloni. Koncentrat pomidorowy wymieszać z 5 łyżkami zimnej wody, dodać oregano, przyprawić solą i pieprzem. Polać potrawę, posypać parmezanem. Zapiekać 20 minut w 200st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

cooleczka 15.01.2014 18:11
świetny obiad
Bernadeta1 29.10.2013 00:06
bardzo lubię cannelloni
IKrakowianka 27.09.2013 19:56
super pomysł
IwonaKa 26.09.2013 00:07
pyszne danie,zjadłabym
Pani Domu 10.09.2013 13:22
z chęcią bym zjadła
dorotka0000025 03.09.2013 11:29
chetnie bym zjadla
Dorota37 03.08.2013 12:02
pysznosci :-)
Ada-Gaba 07.06.2013 06:52
ciekawa propozycja na pyszne danie
berys18 03.06.2013 09:28
pyszne danie
Łukasz15 29.04.2013 08:55
Uwielbiam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat