Cannelloni z farszem ziemniaczanym ze szczypiorkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cannelloni

    10 szt
  • ziemniaki ugotowane

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • szczypiorek usiekany

    6 łyżek
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    2 łyzki
  • twaróg

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę wraz z serem. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, dodać do ziemniaków. Przyprawić do smaku, wrzucić 5 łyżek szczypiorku, wymieszać. Cannelloni ugotować, napełnić farszem, udekorować szczypiorkiem. Cannelloni można podawać z sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 14.10.2012 22:13
coś wspaniałego :)
mela25 28.08.2012 07:57
rewelacja
Iwona51 15.11.2011 07:57
pycha
Smakosz6 18.07.2011 15:07
mmmmmmmmmniam
Margo1 12.12.2010 20:04
przepis podoba mi się
bami 12.12.2010 12:49
Brzmi naprawdę ciekawie - takiego nadzienia do cannelloni jeszcze nie próbowałam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat