Cannelloni Marty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • pomidory w zalewie pomidorowej

  • cebula

  • groszek

  • marchewka

  • ser gouda

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnie wrzucam mięso i smażę. Dodaję pokrojoną bardzo drobno cebulkę, pokrojone pomidory w zalewie, trę marchewkę na dużych oczkach, a na koniec dodaję groszek. Posypuję solą, pieprzem oraz bazylią do smaku. W dużym garnku gotuję lekko osoloną wodę i wkładam makaron, gotuję go przez około 3 minuty. Wyjmuję rurki i każdą nadziewam mięskiem, układam następnie w naczyniu żaroodpornym. Całość polewam sosem, który został na patelni i posypuję serem. Zapiekam w piekarniku przez 15 minut:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 21.02.2013 16:20
rewelacja;)
agata1722 18.07.2011 14:14
smaczne
Mala 26.03.2011 21:27
bardzo lubię takie
Emilia22 15.12.2010 17:10
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat