CAMEMBERT Z ŻURAWINAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serki Valbon Camebert

    4
  • jajko

    2
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    80 dag
  • konfitura żurawinowa

    8 łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do głębokiej patelni lub frytkownicy nalej sporo oleju i rozgrzej do temp. 180 stopni. w każdym serku zrób małe ale głębokie nacięcie, włóż po 2 łyżeczki żurawin . Na talerzu rozkłóć jajka i namocz w nich serki. Następnie dokładnie obtocz w tartej bułce. Tak przygotowane serki wrzuć na rozgrzany tłuszcz i smaż, aż nabiorą złotego koloru. Gotowe wyłóż na papierowym ręczniku i są gotowe do spożycia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 18.05.2012 08:17
pycha
mic 03.02.2012 21:10
czekam na zdjecie, chetnie zobacze jak wyglada
ewaa 04.01.2012 17:25
super kolacja
Anna125 01.11.2011 23:30
mniaam, mniam
bursztynek 13.10.2011 23:39
jest pyszny, uwielbiam go
Anna125 02.10.2011 21:08
mniam, mniam
Ibag24 20.09.2011 22:10
piękna sprawa
kate.500 19.09.2011 08:51
pycha
pigila 15.09.2011 09:12
super
pigila 15.09.2011 09:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat