Buraczki z miodem

Buraczki z miodem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Ten dodatek do dań głównych zawsze i chętnie. Buraczki w każdej postaci zachwycają swoim smakiem.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • buraki czerwone

    500 gramów
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • miód lipowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki pieczemy 90 min w 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do buraków razem z miodem i sokiem z cytryny.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat