Buraczki z chrzanem i jabłkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    80 dkg
  • chrzan tarty

    5 dkg
  • jabłka

    2 szt
  • śmietana

    0,5 szkl
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy do miękkości. Zimne obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Jabłko i chrzan obieramy i ścieramy na tarce. Łączymy z przygotowanymi buraczkami. Dodajemy śmietanę i cukier. Dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 16.03.2015 19:58
lubię takie buraczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat