Buraczki z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2-3 sztuki
  • cebula biała

    1/2 sztuki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy i gotujemy ok. 1godzine. Przestygnięte buraki obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do startych buraków. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jeszcze ciepłe, choć i zimne są dobre.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 14.03.2015 19:33
szybki przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat