Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki obiadowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 70 dkg
sól
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki obiadowe

Buraki dokładnie umyć, zalać wodą, posolić, zagotować. Gotować pod przykryciem do miękkości. Ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce. Skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i cukrem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 23.02.2015 18:39
Łukasz, warzywa przyswajają się w organiźmie człowieka tylko w obecności tłuszczu.Dlatego do tych pysznych zapewne buraczków trzeba dodać łyżkę naturalnego masła. Pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak