Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
cukier 1 łyżeczka
drożdże 20 g
olej rzepakowy 2 łyżki
woda 1 szkl
oliwki zielone 1 słoik

Porada

Przed końcem pieczenia możemy na bułki dać po plasterku sera dla łasuchów ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z oliwkami

Do rozkruszonych drożdży dodajemy cukier i odrobinę letniej wody. Gdy się rozpuszczą przelewamy do mąki wymieszanej z solą. Dodajemy resztę wody i wyrabiamy ciasto. Oliwki kroimy w krążki i dodajemy do ciasta. Odstawiamy d wyrośnięcia w ciepłe miejsce i przykrywamy czystą ściereczką.

Z wyrośniętego ciasta odrywamy kawałki i formujemy bułeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.06.2016 19:37
Bardzo apetyczne
Ola1young 19.06.2016 18:42
fajne bułeczki :)
Wafelek2601 19.06.2016 17:02
Bardzo dobre
agnieszka214 19.06.2016 16:50
Takie bułeczki są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak