Bułki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki kajzerki

    6 sztuk
  • parówki

    2 sztuki
  • boczek

    1 opakowanie
  • papryka

    1 mała
  • cebula

    1 mała
  • jajko ugotowane na twardo

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bułki: odkroić czubeczki i wydrążyć środek, wnętrze wysmarowac masłem
2. Farsz: parówki, baczek, paprykę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na cebulce. Zmieszać z jajkiem na twardo pokrojonym w kosteczkę. Wszystko zmieszać z surowym jajkiem. Doprawić.
3. Bułki nafaszerować, położyć na patelnię, przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika na 20 nimut 180 stopni.
4. Po 20 minutach zdjąć folię, posypac startym serem i zaczekac, ąz ser się roztopi.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 19.02.2012 14:45
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat