Bułka "shoarma"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    400 g
  • bułki

    3
  • jajko

    3
  • przyprawa do gyrosa

  • sos czosnkowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę (w moim przypadku był to karczek) kroimy w paseczki i przyprawiamy dosyć dużo przyprawą do shoarmy. Tak przyprawione mięsko smażymy na złoty kolor.
Z bułki odkrawamy górę i wyjmujemy środek, do środka wbijamy jajko i posypujemy solą i pieprzem. Tak przygotowaną bułkę owijamy w sreberko i pieczemy w piekarniku aż białko się zetnie. Wyciągamy na bułce układamy kawałki mięsa, polewamy sosem czosnkowym i przykrywamy górą bułki. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 25.11.2015 19:16
Smaczne na pewno.
MAR3STA 25.11.2015 16:25
pożywna kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat