Bułka łatka

Bułka łatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajka

    5 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • kisiel cytrynowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • olej

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka zetrzeć z cukrem.Następnie dodać 2 szklanki mąki,proszek do pieczenia,pół szklanki oleju.Całość zmiksować,ciasto podzielić na 2 części.Do jednej części dodać kakao a do drugiej kisiel cytrynowy.Obydwa ciasta wlewać jednocześnie do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

20.06.2013 12:25
też taką robię

monika141

26.10.2011 08:45
fajne

Barbara/zuza22_85

21.06.2011 20:43
fajne

ewelina/bunia

01.06.2011 09:41
ciekawe

ben-ka

08.04.2011 16:50
Jak mi się podoba Twój przepis! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat