bułeczki z nadzieniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    200 ml
  • drożdże

    8 dag
  • cukier

    1 łyżka
  • mąka

    70 dag
  • margaryna

    25 dag
  • jajko

  • sól

    zczypta
  • gęsta śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże z cukrem rozcieramy w letnim mleku. Gdy rozczyn urośnie wsypujemy mąkę. Dodajemy pokrojoną margarynę, jajko, śmietanę, sól. Wyrabiamy ciasto i wstawiamy na 20 minut do lodówki. Po wyjęciu rozwałkowujemy i robimy placuszki na które nakładamy ulubiony farsz. Zwijamy jak paszteciki.
Pierożki układamy na blasze, smarujemy jajkiem rozkłuconym z odrobiną mleka i pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut (na złoty kolor).
SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 12.08.2013 21:48
napewno dobre
Noruas 04.08.2013 20:21
oj, takie bułeczki to ja uwielbiam, super CI wyszły

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat