Budyń z czereśni

Budyń z czereśni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    60 dkg
  • migdały

    15 dkg
  • masło

    4 łyżki
  • cukier

    6 łyżek
  • jajko

    7 szt
  • skórka cytrynowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z żółtkami ,dodać cukier ,mielone migdały,skórkę cytrynową,pianę z ubitych białek i czereśnie wcześniej trzeba usunąć pestki,wymieszać wszystkie składniki i przełożyć do formy i gotować przez około 60 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 09.07.2011 07:43
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat