Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

budyń z chleba i migdałów

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
5 dkg
cukier
8 dkg
migdały
8 dkg
żółtko jajek
3 sztuki
chleb
15 dkg
mleko
białko
3 sztuki
rodzynki
4 dkg
cynamon Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z chleba i migdałów

ucieram masło z cukrem na gładki krem, dodaję żółtka, mieszam. Migdały obieram ze skórki, lekko podprażam, następnie siekam i dodaję do masy. Chleb kroję na cienkie kromki, przyrumieniam na maśle, potem moczę w mleku i dodaję do masy. Ubijam białka na sztywną pianę i dodaję do pozostałych składników i masy budyniowej. Wkładam do formy i gotuję na parze godzinę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 17.08.2012 18:08
fajne
sznycel 17.08.2012 13:05
pyszne, choc pracochłonne i długo się na deser czeka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak