Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z chleba i migdałów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 5 dkg
cukier 8 dkg
migdały 8 dkg
żółtko jajek 3 sztuki
chleb 15 dkg
mleko
białko 3 sztuki
rodzynki 4 dkg
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z chleba i migdałów

ucieram masło z cukrem na gładki krem, dodaję żółtka, mieszam. Migdały obieram ze skórki, lekko podprażam, następnie siekam i dodaję do masy. Chleb kroję na cienkie kromki, przyrumieniam na maśle, potem moczę w mleku i dodaję do masy. Ubijam białka na sztywną pianę i dodaję do pozostałych składników i masy budyniowej. Wkładam do formy i gotuję na parze godzinę .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 17.08.2012 18:08
fajne
sznycel 17.08.2012 13:05
pyszne, choc pracochłonne i długo się na deser czeka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak