budyń z chleba i migdałów

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    5 dkg
  • cukier

    8 dkg
  • migdały

    8 dkg
  • żółtka

    3 sztuki
  • chleb

    15 dkg
  • mleko

  • białka

    3 sztuki
  • rodzynki

    4 dkg
  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ucieram masło z cukrem na gładki krem, dodaję żółtka, mieszam. Migdały obieram ze skórki, lekko podprażam, następnie siekam i dodaję do masy. Chleb kroję na cienkie kromki, przyrumieniam na maśle, potem moczę w mleku i dodaję do masy. Ubijam białka na sztywną pianę i dodaję do pozostałych składników i masy budyniowej. Wkładam do formy i gotuję na parze godzinę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 18:08
fajne
sznycel 17.08.2012 13:05
pyszne, choc pracochłonne i długo się na deser czeka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat