Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bucatini z szynką i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron Bucatini 500g
szynka wieprzowa mielona 500g
szpinak świeży Baby 250g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietanka słodka 18% 100 ml
oliwa 2-3 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
parmezan starty lub Grana Padano

Przepis i sposób przygotowania na: Bucatini z szynką i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na oliwie obsmażyć mielone mięso.
Krok 1 - Bucatini z szynką i szpinakiem foto
2
Opłukać i osączyć świeży szpinak, po czym dodać do mięsa.
Krok 2 - Bucatini z szynką i szpinakiem foto
3
Mieszać kilka chwil, aż szpinak osiądzie.
Krok 3 - Bucatini z szynką i szpinakiem foto
4
Dodać pastę pomidorową i pół szklanki wody - wymieszać i zagotować.
Krok 4 - Bucatini z szynką i szpinakiem foto
5
Doprawić do smaku i dolać słodką śmietankę - wymieszać i dusić kilka minut, aż całość zgęstnieje.
Krok 5 - Bucatini z szynką i szpinakiem foto
6
Dodać starty Parmezan lub Grana Padano i wymieszać.
Krok 6 - Bucatini z szynką i szpinakiem foto
7
W międzyczasie ugotować al dente makaron bucatini, dokładnie odsączyć i wymieszać z sosem.
Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 7 - Bucatini z szynką i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak