Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa serowa
ser 1 1/2 kg sera na serniki
jajko 5 szt
śmietana ok 1/2 op
budyń waniliowy 2 op
masło lub margaryna 1/3 op
syrop brzoskwiniowy ok 1/2 szkl
brzoskwinie w puszce 1 op
Ciasto:
mąka pszenna 2 szkl z czubkiem
żółtko jajek 3 szt
śmietana 2-3 łyżki
masło lub margaryna 1 kostka
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy sernik

Z podanych w przepisie składników zagnieść ciasto i odłożyć na ok 1/2 godz do lodówki.
Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić. Wybić jajka i oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z masłem albo margaryną, śmietaną i cukrem. Dodać ser, budynie i syrop brzoskwiniowy do smaku. Na koniec wmieszać pianę z białek i pokrojone brzoskwinie.
Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim spód przygotowanej dużej blaszki.
Wyłożyć masę serową i piec do zrumienienia ok 60 min w 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 28.06.2017 18:51
dziękuje Wam bardzo:)
Krystyna32 28.06.2017 07:59
pyszności :)
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:45
przepyszny :)
Motorek 27.06.2017 22:36
smaczne ciasto
Marta1986 27.06.2017 22:20
apetycznie wygląda
RenataZ-et 27.06.2017 21:56
bardzo fajny sernik
Babeczka35 27.06.2017 21:45
Pyszny sernik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak