Brzoskwiniowy sernik

Brzoskwiniowy sernik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Masa serowa

  • ser

    1 1/2 kg sera na serniki
  • jajko

    5 szt
  • śmietana

    ok 1/2 op
  • budyń waniliowy

    2 op
  • masło lub margaryna

    1/3 op
  • syrop brzoskwiniowy

    ok 1/2 szkl
  • brzoskwinie w puszce

    1 op
  • Ciasto:

  • mąka pszenna

    2 szkl z czubkiem
  • żółtko jajek

    3 szt
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • masło lub margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Brzoskwiniowy sernik

Z podanych w przepisie składników zagnieść ciasto i odłożyć na ok 1/2 godz do lodówki.
Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić. Wybić jajka i oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z masłem albo margaryną, śmietaną i cukrem. Dodać ser, budynie i syrop brzoskwiniowy do smaku. Na koniec wmieszać pianę z białek i pokrojone brzoskwinie.
Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim spód przygotowanej dużej blaszki.
Wyłożyć masę serową i piec do zrumienienia ok 60 min w 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

katarzynka455 28.06.2017 18:51
dziękuje Wam bardzo:)
Krystyna32 28.06.2017 07:59
pyszności :)
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:45
przepyszny :)
Motorek 27.06.2017 22:36
smaczne ciasto
Marta1986 27.06.2017 22:20
apetycznie wygląda
RenataZ-et 27.06.2017 21:56
bardzo fajny sernik
Babeczka35 27.06.2017 21:45
Pyszny sernik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat