Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy czekodżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
cukier 1 kg
żelfix 3 opakowania
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 6-7 łyżek
Goździki całe Prymat 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy czekodżem

Brzoskwinie myjemy, obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka pokrojone owoce (ok. 2 kg), wsypujemy 3 żelfix'y, mieszamy dokładnie i dodajemy goździki. Dalej postępujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu żelfixu. Dosypujemy cukier i cukier waniliowy. Gotujemy ok. 10 minut. Wyjmujemy goździki. Kakao wsypujemy do miski, bierzemy kilka łyżek dżemu z garnka i łączymy ze sobą aby uniknąć grudek. Po połączeniu z powrotem przekładamy do garnka i mieszamy Po ponownym wymieszaniu chwilę zagotowujemy. Gorący dżem przekładamy do słoików. Smacznego ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 25.08.2013 22:10
fantastyczny pomysł:-) , domowa Nutella ?
bogusia19 24.08.2013 14:13
mniam, mniam
as28 24.08.2013 14:13
mniam mniam
gosia56 24.08.2013 13:55
super pomysł
dodi 24.08.2013 13:49
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak