Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 5 szt
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 100 g
zimne masło 50 g
migdały w płatkach 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszonką

Sposób przyrządzenia:


Naczynie do zapiekania natłuszczamy.

Pokrojone brzoskwinie mieszamy z mąką ziemniaczaną.

Układamy w naczyniu.

Składniki kruszonki bardzo szybko wyrabiamy palcami.

Rozkruszamy na wierzch brzoskwiń.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C.

Pieczemy ok.35 min ( do złocistego brązu ).



Podajemy z lodami lub/+ bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.06.2013 10:54
Super smakowite ;)
msmors 04.06.2013 10:43
ciekawy deserek
Pomocnik 04.06.2013 09:57
super przepis
miki47 04.06.2013 09:40
bardzo pysznie, mniam
ewelinapac 04.06.2013 08:18
rewelacyjny deserek
Patriszja
Patriszja 04.06.2013 07:27
lubie toooooooo
Paolcia 04.06.2013 07:24
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak