Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku

DO DEKORACJI

  • oliwki czarne

    do smaku
  • rzodkiewka

    do smaku
  • papryka konserwowa

    do smaku
  • zielenina

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie wyciągnąć z puszki i pozostawić do obcieknięcia z soku. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Cebulę bardzo drobno posiekać. Jajka drobno posiekać, lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać majonez, musztardę oraz jogurt i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku i ponownie delikatnie wymieszać. Taką pastę przełożyć do worka cukierniczego, bądź szprycy i nafaszerować brzoskwinie. Oliwki, rzodkiewkę kroimy w plasterki, paprykę konserwową w małe paseczki i układamy dekoracyjnie na paście. Dodajemy zieleninkę i gotowe układamy na talerzu i schładzamy. Smacznego !!
Iwusia
Polecam brzoskwinie z puszki. Zieleninkę ( pietruszka, koperek, bazylia itp. )

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

20.03.2016 11:27
ciekawe połączenie

adelajda

07.03.2016 16:43
pyszny deserek

IwonaKa

01.03.2016 10:40
świetna przekąska

Bernadeta1

31.01.2016 20:26
bardzo pomysłowo podana przekąska

Motorek

31.01.2016 12:47
fajny pomysł

engie23

31.01.2016 11:12
apetycznie wyglądają

Pani Domu

30.01.2016 21:42
bardzo fajne połaczenie

Renataj

30.01.2016 21:29
Interesujące zestawienie smakowe.

sliwka

30.01.2016 20:47
Ciekawe danie;))

Stenka

30.01.2016 20:36
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat