Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinia w sosie żurawinowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinia 4 sztuki
żurawina 25-30 dag
sok pomarańczowy 1/2 szklanka
cukier 3 łyżki
miód 1 łyżka
cynamon Prymat szczypta
woda
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinia w sosie żurawinowym

Obrane brzoskwinie grillujemy. Podgrzewamy sok wraz z miodem, następnie dodajemy cukier, mieszamy. Dajemy oczyszczoną żurawinę i dusimy pod przykryciem kilka minut (w razie potrzeby podlewamy wodą). Na koniec dodajemy cynamon oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dusimy około 20 minut. Gorące brzoskwinie polewamy zimnym sosem żurawinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.05.2013 07:55
Słodka brzoskwinia i orzeźwiająca żurawina - to musi być ciekawe doznanie smakowe.Chętnie spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak