Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryndza z karmeliwoanym jabłkiem i buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
buraczki ze słoika całe 150 g
bryndza 120 g
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki
cynamon 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
ocet 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bryndza z karmeliwoanym jabłkiem i buraczkami

Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w plastry o grubości 3mm. Na patelni roztapiamy masło, doajemy cukier, rumienimy, dodajemy jabłko, oprószamy cynamonem. Smażymy minutę z każdej strony.
Buraczki doprawiamy oliwą, solą i ziołami prowansalskimi, podsmażamy aż zmiękną.
Na talerz układamy jabłko, buraczki, ser. Polewamy sosem z musztardy, octu, oliwy i przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 04.11.2015 13:01
bardzo lubię
marcia7 16.10.2014 15:01
robiłam, genialne
Adamorek 12.09.2014 16:04
ekstra sposób
marcia7 02.01.2014 17:23
Świetny pomysł
jasiek 27.12.2013 15:04
Wspaniała przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak