Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 4 szt
masło 2 łyżki
pomidor 4 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oliwki czarne 4 szt
mozzarella 55 g
sól do smaku
pieprz do smaku
bagietka 1 szt
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Nagrzej piekarnik, pieczywo przekrój na 8 równych części. Lekko podpiecz je w piekarniku. Masło utrzyj z przeciśniętym czosnkiem i posiekaną bazylią, posmaruj nim podpieczone pieczywo. Umyte pomidory pokrój w kostkę, podsmaż je z koncentratem na łyżce oliwy i dopraw solą i pieprzem (ja dodatkowo dodałam czosnek i bazylię). Teraz pomidory wyłóż na pieczywo. Na każdej części połóż połowę oliwki i plasterek mozzarelli. Podpiecz 1-2 min w piekarniku na górnej półce aż ser się rozpuści. Udekoruj bazylią, smacznego!

Ja dodatkowo dodałam po plasterku kiełbasy chorizo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 17.08.2013 19:18
mniam mniam
Krzysztof15 20.11.2012 17:16
super
V_kuchareczka 20.11.2012 16:59
Rewelacja
Kulinarna Ja 20.11.2012 16:24
Jest pyszne! :D
eMMe 20.11.2012 16:24
mniam ,mniam :)
Poison1988 20.11.2012 16:23
ale to musi pięknie pachnieć :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak