Brownie z burakami

Brownie z burakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    500 gramów pieczonych
  • mąka ryżowa

    1 szklanka
  • olej kokosowy

    1 łyżki
  • karob

    1 łyżka
  • kakao

    1 łyżka
  • miód płynny

    2-3 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Brownie z burakami

Buraki upiec około godzinę (zawinięte w folię aluminiową) w piekarniku w 180 stopniach. Przestygnięte buraki obrać i zetrzeć na tarce. Dodać szklankę mąki i resztę składników. Dokładnie zblendować.
Można dodać truskawki.
Przelać do formy. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

RenataZ-et 28.06.2017 10:46
ciekawy przepis
olkaaa 28.06.2017 10:46
brzmi ciekawie
mirosława4 28.06.2017 10:40
jestem ciekawa jak smakuje to ciacho , prezentuje się apetycznie
Patrycja33 28.06.2017 10:38
ciekawa jestem smaku tego ciacha, chętnie bym spróbowała, Pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat