Brizol wieprzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • masło

    1 łyżka
  • schab

    80 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać,ostrym nożem odciąć mięso od kości.Pokroić na grube plastry.Ostrożnie mięso rozbić na grubość 0,5 cm. nadając kształt koła o średnicy ok.10 cm.Płaty mięsa oprószyć mąką i kucharkiem.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Mięso ułożyć na talerzu.Do zrumienionego tłuszczu dodać łyżkę masła oraz 2 łyżki wody,zagotować.Sosem tym polać porcje mięsa.
Podawać z ziemniakami oraz z surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 23.03.2016 22:17
Smaczny obiad
IZABELA29 31.05.2014 12:53
schabik bardzo lubię
mariel78 11.03.2014 20:28
pysznie mniam...
Beata23 09.02.2014 12:20
pyszne danie
Grażyna13 18.12.2013 12:50
Smakowite danie :)
Róża1 13.10.2013 11:51
pyszne mięsko:-)
fotoviderek 02.07.2013 12:25
Uwielbiam takie mięsko :)
barbara11561 27.05.2013 09:57
Też bym zjadła z ochotą:)
romanrafal 22.04.2013 13:51
smaczny brizol
ben-ka 25.02.2013 10:08
takie mięsko to ja lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat