Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Zaczyn
-
drożdże świeże
20 g -
cukier
25 g -
cukier waniliowy
1 torebka -
mleko
100 ml
Ciasto
-
mąka pszenna
550 g -
masło
200 g -
jajko
3 szt -
czekolada gorzka
1 tabliczka
Przepis i sposób przygotowania Brioche, brioszki z gorzką czekoladą
Kroki postępowania




Czekoladę kroimy w kostkę. Pod koniec zagniatania wsypujemy czekoladę i mieszamy.





Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę.

Pieczemy 10 minut w 200 stopniach.
Podczas pieczenia podwajają objętość.![]()
Komentarze (8)