Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
125 g -
Cynamon mielony Prymat
1 łyżka -
rodzynki
3 łyżki -
sos
-
mleko
1 litr -
jajko
5 szt -
cukier
100 g -
cukier waniliowy
15 g -
sól
1 szczypta -
żurawina
-
chleb pszenny
1 bochenek
Sposób przygotowania
Przygotowujemy sos: jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodajemy mleko i sól, miksujemy jeszcze przez chwilę. Sosem zalewamy pudding i zostawiamy na 20 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy pudding przez 45 minut.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się